Kábítószer elleni Világnap Szlogen pályázat

Szlogenírói pályázat a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából

Véleményed van a drogról? Hallani szeretnénk!

Szlogenírói pályázatot hirdetünk a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából.

Gondolkozz, Te hogyan hívnád fel a fiatalok figyelmét erre?

Öntsd szavakba és küldd el nekünk!

A nyertes szlogent az elkövetkezendő egy évben a Győr városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) mottójává választja. A szlogennek egyeznie kell a szervezet céljával, lehetőségeivel – azaz a kábítószer fogyasztás megelőzése, a használat és a fogyasztók számának csökkentése, a fogyasztók védelme, segítése, a terjesztés visszaszorítása, a droghasználattal (kábítószer használat, alkoholfogyasztás, dohányzás) járó veszélyekre való figyelem felhívás, tájékoztatás, a használatból eredő ártalmak csökkentése. A győztest a KEF vezetősége választja ki annak megfelelően, hogy a szlogen a leginkább illeszkedjen a KEF-hez, lehetőleg pozitív üzenetet közvetítsen, erős, figyelemfelhívó jelleggel bírjon, mégis rövid, tömör legyen.

A pályázat a mai naptól (2017. június 26.) indul, és két héten keresztül várjuk az elkészült munkákat, azaz július 9-én éjfélig!

A pályázaton egy győztest hirdetünk nyilvánosan, de a legjobb ötleteket külön is díjazni fogjuk!

A versenyre iskolások és fiatalok munkáit várjuk, akik 25. életévüket még nem töltötték be.

A szlogeneket a who@gyor-ph.hu email címre várjuk!

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják meg világszerte, ugyanis több százmillió ember fogyaszt rendszeresen illegális szereket. A drog évente körülbelül 200 ezer ember haláláért közvetlenül felelős, az egészségi ártalmakon túl szétzilálja a családokat,  fenyegeti a közbiztonságot, veszélyezteti a társadalmi fejlődést. Okai társadalmi gyökerűek, ezért a világnap a széleskörű összefogás fontosságára hívja fel a figyelmet. Hazánkban 1997 óta tartják hivatalosan a kábítószer-ellenes napot.