KEF kitüntetések

A Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum /KEF/ 2001-ben alakult, amelyben 21 intézmény és szervezet 27 szakembere dolgozik annak érdekében, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a droghelyzet alakulását a városban, és összehangolják a drogproblémában érintett intézmények és szervezetek munkáját. 

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata fontosnak tartja, és támogatja a megelőzést, kezelést, ártalomcsökkentést és a kínálatcsökkentést. Ebben fontos szerepe van a helyi közösségek, szakemberek munkájának. Az önkormányzat támogatása révén a Győr városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum minden évben két főt elismerésben részesít, akik az egészségfejlesztés, a drogprevenció, a drogproblémák kezelése, valamint a kínálatcsökkentés területén példa értékű tevékenységet végeznek.

Tárgy évben az alábbi két szakember munkáját díjazták a 2019. december 9-én a Városháza Bisinger termében megtartott ünnepélyes KEF ülésen elismerő oklevéllel és pénzjutalommal, amelyet Panker Mihály, a Humánszolgáltatási Főosztály főosztályvezetője adott át az alábbi két szakembernek:

Jakabné Horváth Erzsébet intézményvezető számára,akinek a pedagógusi munka hivatás és szolgálat. Iskolájukba azokat a győri és Győr környéki településeken élő diákokat fogadják be, akik többségében beilleszkedési, tanulási, magatartási problémákkal küzdenek. Ezzel olyan nemes feladatot vállal munkatársaival, melynek során a családi nevelés hiányait próbálják ellensúlyozni. Céljuk a többségében hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetben élő, a lemorzsolódás veszélyének kitett tanulók segítése, felemelése. Szociális érzékenységét mutatja, hogy egy tanulóról sem mond le, s ezzel a szellemiséggel vezeti intézményét is.

Sajnálatosan gyakran előfordul tanulóik körében a káros élvezeti cikkek használata: cigaretta, drog, energiaital fogyasztása, mobiltelefon függőség. Ezért 25 éves intézményi pályafutása során tudatosan kereste nevelőtársaival közösen azokat a partnereket, akik az egészségnevelés területén tevékenykednek, s prevenciós programjaikkal támogatják intézményi munkájukat.

Személyisége, munkássága, töretlen hite a gyerekekben, munkatársaiban példaként állhat minden pedagógus és intézményvezető számára. A tantestület és a tanulók egészsége, az iskolai egészségfejlesztés és drogmegelőzés érdekében végzett magas színvonalú, áldozatos munkája elismeréséül kapta a kitüntetést.

 

Pintérné Molnár Erika számára, aki ifjúsági védőnőként dolgozik ugyancsak 25 éve. Jól képzett, felkészült szakember, szeretettel, elhivatottan és kreatívan foglalkozik a tanulókkal.

Különböző egészségnevelési témákban tart iskoláiban és külső helyszíneken, változatos módszerekkel színvonalas, interaktív előadásokat, foglalkozásokat. Prevenciós programokat, vetélkedőket, bemutatókat, rendezvényeket, jótékonysági gyűjtéseket szervez diákjainak.

Magas színvonalú szakmai tudása és széleskörű tapasztalatai alapján számos projektben végez igényes, precíz munkát. A helyi, a védőnők és pedagógusok számára szervezett továbbképzéseken, szakmai programokon, módszertani bemutatókon is szívesen megosztja tudását, tapasztalatait, de hét másik megyében is tartottak védőnők számára továbbképzéseket a módszertan megújítása, a közösségi egészségfejlesztés elősegítése érdekében.

Szakértő védőnői feladatkörben segítette a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai problémák korai észlelését a kezelésbe, ellátásba kerülést, valamint a lehetséges szakmai partnerek közötti együttműködést.

Mindezek mellett közel egy évtizedig látta el lelkiismeretesen a Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület titkári teendőit, ezen a téren is mindig lehetett rá számítani.

Pintérné Molnár Erika ifjúsági védőnő felkészültsége, áldozatvállalása, a tanulók, továbbá az iskola védőnői módszertan megújítása, valamint az intézmények együttműködése és a győriek egészsége érdekében végzett kimagasló tevékenysége alapján érdemelte ki az elismerést.